« Terug naar het aanbod

Little Genius Starter Kit

App

3 t/m 5 jaar

Let op: Engelstalig

Auteur: Osmo

Platform: iPad

Omschrijving

De Little Genius Starter Kit van Osmo is een pakket voor de allerjongsten van 3 tot en met 5 jaar voor de tablet. Net als bij de andere spellen van Osmo worden kinderen uitgedaagd op én voor het scherm te spelen. Het pakket bestaat uit 4 spellen en bevat een Basishouder, een speelmat en accessoires die nodig zijn om de spellen te spelen. De spellen zelf kun je downloaden via de Appstore. 

  • In het spel ABC gaan kinderen met Monster aan de slag met letters. Hij daagt de kinderen uit om met gekleurde staafjes een letter na te maken en vervolgens een voorwerp te maken dat met die letter begint. 
  • Bij het spel Costume Party kunnen kinderen experimenteren met kleuren en kledingstukken. Wat vinden degene die de kleren krijgen ervan?
  • In het spel Squiggle Magic staat de fantasie centraal en kun je van de gekleurde staafjes maken wat je wilt. Doordat de tablet kan zien wat je maakt komt het voorwerp tot leven op het scherm. 
  • In het spel Stories volg je het verhaal en combineer je kostuums om oplossingen te bedenken in een verhaal en zo de koers van het verhaal te bepalen. 

Oordeel

De makers van Osmo zijn slim. Ze weten dat kinderen steeds jonger op de tablet spelen en springen daar op in met een starterspakket. Ze spelen ook in op het idee dat spelen op een scherm wel ‘educatief’ moet zijn. Dat je met dit spel spelen een genie maakt van je kind.

Laten we duidelijk zijn, daar is meer voor nodig dan alleen deze spellen, maar de kracht van de Osmo spellen is wel dat je niet alleen op je scherm speelt, maar met echte materialen voor het scherm. Dat geldt ook voor de spellen van het Little Genius Starter Kit. Dit zorgt meer echte ervaring dan puur spelen op het scherm en dat is dus mooi meegenomen.  

Het is een compleet pakket. Je kunt dus meteen aan de slag en het bevat voldoende keuze qua spellen. Daarbij is het aantrekkelijk voor de kinderen vanwege de kleuren en het materiaal. Kortom, wil je  je oudste peuter of kleuter op een tablet laten spelen, dan is dit zeker een aanwinst. Enige nadeel is de prijs: het is niet goedkoop. 

Leeftijdsadvies

Het spel wijst zich vanzelf, dus de spellen zijn te spelen vanaf een jaar of drie. Uiteraard raden we je aan om op die leeftijd het spel samen te spelen. Verwoord wat je ziet en bedenk samen wat je kunt doen. Hoe ouder, hoe meer zelfstandig een kind de spellen kan spelen. Maar blijf ook dan betrokken en kijk mee. 

Tip

Daag kinderen na het spelen van het spel ABC uit om echte voorwerpen bij elkaar te zoeken, of sluit aan bij het spel Costume party en houd zelf een echt verkleedfeestje!


Thema’s