« Terug naar het aanbod

Letterjungle

TV-programma

5 t/m 6 jaar

Auteur: NTR

Kijkwijzer: AL

Duur: Ca. 2 minuten

Letterjungle

Beschrijving

In de letterjungle plakken de kleine apen Jip, Flip en Pip letters die ze vinden aan elkaar. Ze maken er woorden van. In elke (korte) aflevering van 1 – 2 minuten staat een letter of klank centraal. Zo komen kinderen spelenderwijs in aanraking met letters en klanken.

In de bijbehorende interactieve schoolplaat zijn een heleboel letters en klanken verstopt. Het is aan de kinderen om ze allemaal te vinden. Je kunt inzoomen om ze te ontdekken en de bijbehorende video te kijken. Ook kun je een zoekspel en letterspel doen waarin je alle letters en voorwerpen moet achterhalen.

Oordeel

Wat een fijn idee om kinderen op een speelse manier met nieuwe letters én klanken in aanraking te laten komen. Aan de hand van drie apen worden kinderen meegenomen naar de letterjungle. De filmpjes zijn kort wat er voor zorgt dat je telkens een bruikbaar filmpje kunt gebruiken als start om vervolgens die letter centraal te stellen. De bijbehorende interactieve schoolplaat biedt mogelijkheden om zelf op zoek te gaan naar dezelfde letter en klank. Kortom, een fijn middel om naar te kijken, lezen en te doen: zoeken maar!

Leeftijdsadvies

Letterjungle is door NTR ontwikkeld voor kinderen in groep 3, maar is laagdrempelig genoeg om te gebruiken met en voor kleuters die al vroeg interesse hebben in letters. Vandaar dat we adviseren om letterjungle te bekijken met kinderen van ca. 5 / 6 jaar.

Tip: gebruik de clipjes als start, maar laat kinderen vervolgens in huis of op school op zoek gaan naar dezelfde letter en klank door de letter op verschillende plekken te verstoppen. Of laat ze op zoek gaan naar de voorwerpen die met dezelfde letter beginnen. Loop samen door de ruimte en benoem de voorwerpen. Begint het voorwerp met de letter? Dan mag het mee. Verzamel de voorwerpen in een schatkist en maak er een foto van!

Veel plezier met kijken, lezen en zoeken!  


Bekijk de afleveringen van Letterjungle op SchoolTV

Thema’s