« Terug naar het aanbod

LEGO Harry Potter collectie – Nintendo Switch

Game

Vanaf 8 jaar

Producent: Warner Bros Games

Console: Nintendo Switch

OMSCHRIJVING

In de LEGO Harry Potter Collection zijn 2 klassieke Harry Potter games samengevoegd voor de Nintendo Switch. Met deze game kun je de hele schooltijd van Harry Potter op Zweinstein beleven in LEGO stijl. Verschillende avonturen die Harry Potter en zijn vrienden in die zeven schooljaren hebben beleefd komen aan bod. Van de strijd tegen de Basilisk tot aan de confrontatie met de duistere heer Voldemort.

Je stapt in de wereld van Harry Potter en maakt een reis door de schooltijd. Zo kun je Zweinstein verkennen en verschillende opdrachten uitvoeren als Harry of één van zijn vrienden. Denk aan duelleren, toverdrankjes te maken, puzzels oplossen of toverspreuken gebruiken. Dat hoef je overigens niet alleen te doen. Je kunt ook samenwerken met een vriend (mits je het spel met twee set-controllers speelt). Zo beleef je alle verhalen uit de films en boeken opnieuw.

Leuk om te weten: er zijn meer dan 200 favoriete personages om vrij te spelen. Lukt het jou om Luna Leeflang, Foppe de Klopgeest of Hermelien in galajurk vrij te spelen?

OORDEEL

Op het eerste gezicht lijkt het een eenvoudig spel en kun je gewoon lekker Zweinstein verkennen. Maar vergis je niet, er is meer. Spelers moeten goed kijken en rustig observeren om te zien wie welke opdrachten uit moet voeren om personages vrij te spelen. Door van personages te wisselen en de aanwijzingen (Engelstalig) goed op te volgen kun je de levels doorlopen.

Deze game is voor kinderen die van Harry Potter houden, gek zijn op Lego en van magie houden. In de game komen de typische humor die kenmerkend is voor LEGO games samen met de wereld van Harry Potter. Het resultaat is een spannende reis in de wereld van Harry Potter. Vooral leuk én handig als je het verhaal van Harry Potter kent en de boeken of films hebt gelezen of gezien.

Pluspunten tot slot zijn de (verbeterde) grafische weergave, de gecreëerde omgevingen en de licht- en visuele effecten in de game. Die maken het helemaal af.

Houd er rekening mee dat het spel Engelstalig is. Er wordt niet in gesproken, maar de teksten die in beeld komen zijn in het Engels. De beeldende instructies maken echter al veel duidelijk.

LEEFTIJDSADVIES

Op basis van PEGI is de adviesleeftijd zeven jaar. Dit is vooral vanwege het geweld en spannende elementen in het spel. Maar, deze game is vooral interessant voor kinderen die van Harry Potter houden en dat begint vaak rond de acht á negen jaar.

Meer weten over de boeken of films over Harry Potter, kijk dan hier.


Thema’s