« Terug naar het aanbod

Leesbeesten en Luistervinken

Podcast

Vanaf 9 jaar

Producent: Cubiss

Duur: ca. 35 minuten

Omschrijving

Cubiss en Radiorakkers hebben de handen ineengeslagen en zijn gestart met de kinderpodcast Leesbeesten en Luistervinken. Een podcast waarmee kinderen de verhalen achter hun favoriete boeken ontdekken en ze leestips krijgen. 

In elke podcast staat een andere schrijver centraal. In de eerste aflevering van Leesbeesten & Luistervinken vertelt Paul van Loon waarom hij is gaan schrijven en welk boek hem heeft geïnspireerd.  Ook legt hij uit waarom lezen in de klas zo belangrijk is.

De nadruk ligt vooral op het lezen. Maar bij elke aflevering komt een lesbrief beschikbaar om actief met de podcast aan de slag te gaan aan de hand van vier soorten opdrachten die gaan over luistervaardigheden, informatievaardigheden leesplezier en creativiteit. 

Oordeel

Wat een mooi initiatief! Een podcast met als doel het lezen en het leesplezier zelf te bevorderen. Het is vooral goed dat kinderen niet alleen luisteren, maar door de lesbrief in de klas vooral ook worden uitgedaagd (samen) aan de slag te gaan. De lesbrief bestaat uit een mooie variatie aan opdrachten en bevat tips voor leerkrachten waar meer informatie te vinden is. Een aanwinst wat ons betreft!

Leeftijdsadvies

De lesbrief is ontwikkeld voor groep 6, 7 en 8. Maar je kunt de podcast (ook thuis!) beluisteren met kinderen van 8 á 9 jaar. 


Meer informatie over de podcast

Thema’s