« Terug naar het aanbod

Later wil ik klein worden

Prentenboek

5 t/m 7 jaar

Auteur: Job van Gelder

Uitgever: Uitgeverij Condor
ISBN nummer: 9789493189478
Aantal pagina's: 33 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2021

Omschrijving

Later lijkt me best wel fijn, want je kunt dan alles worden. Dus word ik als ik groot ben gewoon weer lekker klein.

Het prentenboek Later wil ik klein worden bevat een bonte verzameling aan mogelijkheden van wat je kunt worden als je groot bent. De mogelijkheden zijn eindeloos, want als je groot bent kun je álles worden. De personages in het boek nemen dat letterlijk op. Als je echt alles kunt worden, dan kiest een personage iets geks… ze wordt heks! Een jongetje droomt van een carrière als astronaut en bouwt een raket waar zijn hele familie in past. Weer een ander kind gaat als archeoloog op pad met een eigen schatgraafmachine…

Oordeel

Later wil ik klein worden is het eerste prentenboek van Job van Gelder waarin hij zowel de tekeningen als de tekst maakt. Met succes, want het is een bonte verzamelbundel geworden met korte verhaaltjes vol grootse dromen. De teksten zijn grappig en speels. De illustraties mooi en hier en daar sprookjesachtig. Over later dromen is nog nooit zo leuk geweest! Kortom, zeker een boek om erbij te pakken als je het over de toekomst hebt.

Leeftijdsadvies

Een prachtig prentenboek dat aansluit bij de fantasie van jonge kinderen en qua taalgebruik vooral geschikt is voor kleuters vanaf ca. 5 jaar.


Thema’s