« Terug naar het aanbod

Labo Pebble Art

App

Vanaf 3 jaar

Producent: Labo Lado inc.

Platform: iPad, iPhone

Labo Pebble Art

Omschrijving

De Labo Pebble Art-app is een app met diverse mogelijkheden. Met deze app kunnen alle kinderen hun creativiteit kwijt. Bij het openen van het spel kun je een dier, insect of figuurtje kiezen. Deze moet je eerst in elkaar puzzelen, daarna een kleurtje geven zodat je een prachtige stenen creatie hebt. Vervolgens kun je er spellen mee spelen. Zo kan je bijvoorbeeld een hond over zoveel mogelijke obstakels laten springen. De vormgeving, illustraties en de geluidseffecten maken de app aantrekkelijk voor jonge kinderen. Wat ook zeker een pluspunt is van deze app, is dat de gemaakte creaties automatisch opgeslagen worden in de gallerij. Deze creaties kun je later weer bekijken of er een spel mee spelen.

Oordeel

De app is qua besturing in het begin even lastig. Er moeten telkens verschillende handelingen worden verricht door een bepaalde manier van besturen. Wanneer de app geopend wordt zijn twee knoppen op het beginscherm aanwezig: eentje om in de gallerij al je creaties te bekijken en de play-knop om een nieuwe creatie te maken. Om een creatie te maken moet je eerst de stenen met de vinger naar de goede plek slepen. Daarna geef je de creatie een kleur door een kleur te kiezen en met de vinger over het scherm te vegen. Vervolgens speel je het spel, waarbij je soms met je vinger op het scherm moet tappen, slepen of vegen.

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen deze app spelen. Het is van belang dat een ouder kind, een ouder of andere volwassene de besturing van de app uitlegt. Deze app is door de verschillende handelingen qua besturing in het begin even lastig. Daarna kunnen de kinderen zelfstandig aan de slag. Het spel is uitdagend door de diverse handelingen en de te maken creaties. Het aantal stenen bepaalt de moeilijkheidsgraad van de te maken creatie.


Thema’s