« Terug naar het aanbod

Labo Leaves

App

3 t/m 7 jaar

Producent: Labo Lado Inc

Platform: iPad, iPhone

 

Omschrijving

Labo Leaves is een app met een herfstig thema. Met deze app kunnen kinderen 18 creaties maken van herfstbladeren. Als je de app opent swipe je van links naar rechts om één van de puzzels uit te kiezen. Door de mooi gekleurde herfstbladeren naar de stippellijnen te verschuiven verschijnt er een figuur. Is de puzzel klaar? Dan verschijnt er iedere keer een korte animatie (vaak met onderdelen om aan te klikken).  

 

Oordeel

De app is rustig en sfeervol door de mooie herfstkleuren. De tussentijdse animaties zijn grappig en een leuke aanvulling. Het besturen van de app is intuïtief. Als kinderen eenmaal doorhebben hoe ze de app moeten besturen kunnen ze zelf de puzzels maken.

Het is ontzettend leuk om de herfstige figuren tot leven te laten komen. De vormgeving, animaties en geluidseffecten maken de app aantrekkelijk voor jonge kinderen. De app is betaald en bevat geen in-app aankopen of reclames. Een aanrader om samen op een herfstige dag mee aan de slag te gaan. 

Het spelen van de app kan vervolgens een mooie aanleiding zijn om zelf mooie herfstbladeren te gaan zoeken! Ga met je peuter of kleuter naar buiten. Verzamel de mooiste bladeren en maak thuis zelfbedachte dierfiguurtjes. Voor grotere kinderen: probeer met de herfstbladeren zelf eens een animatiefilmpje te maken, bijvoorbeeld met een greenscreen of maak een stop motion filmpje.  

 

Leeftijdsadvies

De app is bedoeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Zij kunnen zeker met deze app uit de voeten. Heb je een peuter van twee jaar rondlopen en wil je de app inzetten? Doe het dan vooral samen en wijs hen op de stippellijntjes. Kunnen we daar de blaadjes naartoe brengen? Kijk maar wat er gebeurt als je de blaadjes met je vinger gaat verschuiven over het scherm. 


Kijk hier om een indruk te krijgen van de app

Thema’s