« Terug naar het aanbod

Kung Fu Panda

Film

Vanaf 7 jaar

Producent: Dreamworks Animation

Kijkwijzer: 6

Duur: 92 minuten

Beschrijving inhoud

Po is een luie, dikke pandabeer die met zijn vader noedels verkoopt in de Vredevallei. Hij droomt ervan om ooit een grote meester in de Oosterse vechtkunst Kung Fu te worden. Dit gaat waarschijnlijk niet gebeuren, want Po houdt zich veel liever bezig met het vullen van zijn maag. Als op een dag het boosaardige luipaard Tai Lung ontsnapt uit zijn gevangenis en op weg is naar de Vredevallei om wraak te nemen, moet de legendarische drakenkrijger worden gekozen om de bewoners te beschermen. Het lot bepaald dat Po uitverkoren is om Tia Lung te verslaan. Hij gaat in de leer bij meester Shifu en wordt hard aangepakt in zijn training tot Kung Fu meester. Als hij vervolgens één van de belangrijkste principes van de eeuwenoude Kung Fu kunst ontdekt, wordt hij een ware held. 

Oordeel

De film “Kung Fu Panda” bevat veel actiescènes, waarin beelden in een vlot tempo voorbij komen. Omdat Kung Fu een belangrijk thema in de film invult, komen er veel vechtscènes aan bod. Deze scènes zijn erg spannend en worden soms vertraagd. De techniek en kunst van de manier van vechten is hierbij belangrijker dan de gewelddadigheid ervan, dit komt duidelijk naar voren. De film bevat meerdere morele boodschappen en er wordt bij een aantal Oosterse wijsheden stilgestaan door de karakters. De Chinese culturele kenmerken zijn goed te zien. Gevoelens als trots, teleurstelling en vertrouwen (in jezelf) komen voorbij. De karakters die deze gevoelens beleven zijn diepgaand en maken een psychologische verandering door in het verloop van de film. Er is ook veel ruimte voor humor. Dit wordt gedaan door het gebruik van lachwekkende beelden, geluiden en sarcasme.

Leeftijdsadvies

“Kung Fu Panda” is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De onderwerpen die centraal staan zijn serieus en realistisch, en er komt veel wijsheid aan bod. Een 7-jarige ontwikkelt een gevoel van rechtvaardigheid door samenwerking en wederzijds respect, elementen die ruimschoots aanwezig zijn in deze film. Het gebruik van woorden en humor is soms nog ingewikkeld. De actiescènes zorgen voor voldoende afwisseling zodat de film niet zwaar wordt.

Bekijk de film (o.a.) op Netflix


Bekijk hier de trailer

Thema’s