« Terug naar het aanbod

Kun je gamen in de ruimte?

Boek

8 t/m 12 jaar

Auteur: Sander Koenen en André Kuipers

Uitgever: Uitgeverij Witte Leeuw
ISBN nummer: 9789492901866
Aantal pagina's: 122
Jaar van uitgave: 2021

Omschrijving

Ontdek alles over het leven van een astronaut! In Kun je gamen in de ruimte? geeft André Kuipers (de eerste Nederlandse astronaut die twee keer naar de ruimte vloog) antwoord op maar liefst 101 vragen van kinderen. 

Het boek is een product van Space Academy. Space Academy bestaat uit astronaut André Kuipers en schrijver & journalist Sander Koenen. Beiden zijn ze gefascineerd door alles wat met ruimtevaart, wetenschap en techniek te maken heeft. André en Sander hebben hun eigen theatershow, een museumattractie en samen maken ze filmpjes, verhalen en boeken. Kortom, met Space Academy nemen André en Sander je mee op een ontdekkingsreis door de ruimte. In dit boek geven ze antwoord op de meest uiteenlopende vragen van kinderen over de ruimte.

Oordeel

Hoe prikkel je de nieuwsgierigheid van kinderen? Door geen vraag gek te vinden en elke vraag met evenveel passie en enthousiasme te beantwoorden. In Kun je gamen in de ruimte? staan maar liefst 101 vragen van kinderen centraal die gesteld zijn aan astronaut André Kuipers. Vragen over ruimtereizen, de opleiding, het leven aan boord van een ruimteschip en ga zo maar door. Van persoonlijke vragen (Wat van de aarde heb je in de ruimte het meest gemist?), tot praktische vragen (In welk vak moet je goed zijn als astronaut?) en bijna filosofische vragen (Bestaat er ook haast in de ruimte?). André heeft op elke vraag wel een antwoord, vertelt leuke weetjes en geeft (praktische en leuke) tips.

Een must have voor astronauten in de dop! Ook een aanrader voor kinderen die misschien niet echt van lezen houden. Je hoeft het boek niet van A – Z te lezen. Elke vraag heeft een eigen pagina. Je kunt dus ook je nieuwsgierigheid voeden door elke dag een vraag te kiezen en te kijken welk antwoord André heeft. Omdat er hier en daar ook leuke tips en linkjes naar filmpjes e.d. in staan, valt er naast het lezen ook veel te kijken, luisteren en doen.

Leeftijdsadvies

Het boek is vooral geschikt voor kinderen vanaf circa 8 jaar. Natuurlijk kun je al op jongere leeftijd gefascineerd zijn door de ruimte, maar het zijn duidelijk vragen van wat oudere kinderen. Ook de antwoorden zijn gericht op kinderen tussen de 8 – 12 jaar. Daarbij kunnen kinderen vanaf een jaar of 8 het boek zelfstandig lezen (al is het heel leuk om dit boek samen te lezen… je wilt als ouder /professional niet achterlopen toch?!).


Nieuwsgierig? Neem vast een kijkje op kinderboeken.nl

Thema’s