« Terug naar het aanbod

Konijn wil knuffelen!

Kartonboek

2 t/m 3 jaar

Auteur: Liselot Versteeg

Uitgever: Clavis
ISBN nummer: 9789044838664
Aantal pagina's: 18 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2020

Omschrijving

Konijn wil knuffelen! Maar de jonge dieren op de boerderij hebben geen tijd om te knuffelen. Ze spelen samen met papa of mama voor de stal, achter het hek, op de boomstronk. Wie wil er nou knuffelen met Konijn? Alle bewegingen die de dieren maken kun je samen nadoen. Bewegen jullie mee? 

 

Oordeel

Wat een heerlijk prentenboek voor jonge kinderen! Konijn wil knuffelen – samen bewegen op de boerderij is een hardkartonnen zoekboek met een eenvoudig aansprekend verhaal (wie wil er nou niet knuffelen), speelse oefeningen voor jong en oud samen en aandacht voor taal. Op elke bladzijde met eenvoudige tekeningen valt veel te zien en dagen uit om mee te doen. Weten hoe? Kijk dan even op de laatste twee pagina’s. Daar worden alle bewegingen nog eens uitgelegd.   

Kortom, een prentenboek dat kinderen op verschillende manieren in beweging brengt: letterlijk én figuurlijk. In het verhaal is bewust aandacht gegeven aan bepalingen van plaats (voor, achter, naast, op, in  onder en tussen).  

 

Leeftijdsadvies

Konijn wil knuffelen is een verhaal voor kinderen vanaf ca. 2,5 jaar.

 

Goed om te weten

Konijn wil knuffelen kun je goed gebruiken als je kinderen wilt laten zien en ervaren hoe leuk het is om met media in beweging te komen. Het is opgenomen in de WegWijzer Kom in beweging met media. Wil je naar aanleiding van het verhaal nog meer doen? Kijk dan zeker op de site www.lotje.online voor kleurplaten en nog meer bewegingen.


Ga naar de site voor meer materiaal