« Terug naar het aanbod

Koekeloere

TV-programma

4 t/m 6 jaar

Producent: Teleac

Kijkwijzer: AL

Duur: 15 minuten

Omschrijving

Koekeloere is een programma van SchoolTV voor kleuters. De twee poppen Moffel en Piertje, een mol en een worm, spelen de hoofdrol spelen. Aan de hand van een thema wordt een educatief en informatief programma gemaakt waarin Moffel en Piertje van alles beleven. Zij zijn net als kleuters nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Elke week trekken ze de wijde wereld in om antwoord te vinden op al hun vragen. Flip de Beer heeft ook geregeld een rol in de afleveringen van Koekeloere. Zo gaat de teddybeer uit logeren. Ook worden er liedjes gezongen.

Oordeel

Het taalgebruik in Koekeloere is eenvoudig en er wordt in een rustig tempo gesproken. Het mooie aan de serie – ook al is hij al wat ouder en worden er geen nieuwe afleveringen gemaakt – bevat voor kleuters heel herkenbare situaties. In de afleveringen komen onderwerpen voor zoals school, vakantie, logeren en de natuur. Deze onderwerpen sluiten goed aan op de leef- en belevingswereld van kinderen vanaf 4 jaar. Per twee afleveringen staat een thema centraal, zoals een jaargetijde.

Leeftijdsadvies

Koekeloere is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De onderwerpen sluiten aan op de leef- en belevingswereld van de kinderen. Daarnaast begrijpen kinderen van deze leeftijd relaties, emoties en kunnen problemen oplossen. Het programma is voor kinderen vanaf 4 jaar goed te volgen, omdat er rustig en eenvoudig wordt gesproken.


Bekijk de afleveringen van Koekeloere op SchoolTV

Thema’s