« Terug naar het aanbod

Knots

Boek

8 t/m 12 jaar

Auteur: Tijs van Marle

Uitgever: Billy Bones
ISBN nummer: 9789030507857
Aantal pagina's: 176
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Esther van den Brink

Omschrijving

Lang, heel lang geleden werd er een holenmensje geboren. Zijn ouders noemen het jongetje Knots. Een stoere naam voor een echte krijger! Alleen is Knots niet zo stoer, hij is vaak bang. Totdat hij Freddie de Oerkie leert kennen. Samen beleven ze gevaarlijke avonturen. 

Oordeel

Knots is een boek van schrijver Tijs van Marle, met tekeningen van Esther van den Brink. Knots is hun eerste verhaal samen en staat garant voor veel avontuur, een portie spanning, maar ook veel humor en fantasie. De illustraties van Esther van den Brink zijn zwartwit en een mooie aanvulling op het verhaal.

De problemen waar Freddie en Oerkie tegenaan lopen zijn heel herkenbaar… Voor kinderen in de oertijd! Denk aan: op hol geslagen mammoeten… klauwkrokodillen en giebelende lachkikkers die je moet trotseren… Maar wedden dat ook kinderen van nu helemaal zullen opgaan in dit beeldend geschreven verhaal? Fijn boek om zelf te lezen, maar ook een heerlijk verhaal om samen in te duiken.

Leeftijdsadvies

Knots is echt een boek voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Leuk om te weten

Voor leerkrachten die graag met hun leerlingen aan de slag willen met KNOTS, is er een officiële KNOTS lesbrief vol (grappige) opdrachten. Je kunt de lesbrief downloaden op de website van uitgeverij Billy Bones

Benieuwd naar deel 2? Klik hier!


Bekijk de boektrailer op YouTube

Thema’s