« Terug naar het aanbod

Kneed en Klieder

Doeboek

1 t/m 12 jaar

Auteur: Babbe van Ginkel

Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv
ISBN nummer: 9789000359745
Aantal pagina's: 88
Jaar van uitgave: 2018

Omschrijving

Niets is zo leuk als lekker kneden, rollen, kliederen, in elkaar stompen, uit elkaar trekken en een beetje vies worden. Nog beter: heel erg vies worden. Wist je dat dit heel leuk is en heel makkelijk kan met zelfgemaakt kliedermateriaal? Het meeste heb je gewoon in je keuken- of badkamerkastje liggen! In Kneed en Klieder deelt Babbe van Ginkel in totaal 30 recepten om onder andere klei, zandschuim en slijm te maken.

Oordeel

Natuurlijk, we weten het: door te experimenteren en te ontdekken leren kinderen ontzettend veel. Al je zintuigen worden aangesproken en het spelen met vormeloze materialen is goed voor de sensomotoriek. Maar wat een gedoe soms. Babbe van Ginkel begrijpt precies wat je bedoelt en deelt niet alleen recepten die je in een paar minuten kunt maken. Ze geeft ook tips om het leuker te maken en de rommel te beperken.

Per recept staat duidelijk aangegeven hoe vies je huis en je kind wordt, wat de houdbaarheid is van hetgene dat je maakt, vanaf welke leeftijd het geschikt is en of het eetbaar is of niet. Ook bevat elke recept een lijstje met benodigdheden en wordt kort en krachtig uitgelegd wat je moet doen. Voor beginnende lezers soms nog iets te moeilijk om zelf te lezen, maar het is dan ook echt een boekje als je samen iets wilt doen. Ook echt interessant voor de doeners onder ons die geen zin hebben om te lezen, maar wel iets nieuws willen maken. Lezen en aan de slag dus!

Leeftijdsadvies

De recepten zijn voor materialen die je voor kinderen vanaf 9 maanden kunt maken. Maar het wordt nog leuker als ze zelf aan de slag kunnen. Bekijk per recept hoeveel begeleiding je kind nodig heeft. Ook 8-jarigen zullen dit boek geweldig vinden.


Thema’s