« Terug naar het aanbod

Klinkt goed!

Boek

Vanaf 2 jaar

Auteur: Ole Könnecke

Uitgever: Uitgeverij Querido
ISBN nummer: 9789045129044
Aantal pagina's: ca. 150 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2023

 

Omschrijving

Ken jij een instrument waar je maar een noot op kan spelen? Welk geluid maakt een hoorn, een fagot of een sitar? Wat is dat eigenlijk voor instrument? Dit boek staat boordevol weetjes over maar liefst 50 (stiekem 52) muziekinstrumenten. Je leest hoe ze zijn gemaakt, waar ze vandaan komen en hoe je ze bespeelt. Ole Könnecke schreef de teksten en maakte de tekeningen. Wil je weten hoe ze klinken? Dat kan ook! Door middel van een QR-code kan je van elk instrument een stukje muziek beluisteren dat speciaal hiervoor gemaakt is door Hans Könnecke.

 

Oordeel

Wat zou het mooi zijn als je als jong kind al kennis maakt met allerlei instrumenten. Dat is niet voor iedereen een gegeven. Dit (non-fictie!)boek van Ole Könnecke en Hans Könnecke maakt het op een eenvoudige manier wél mogelijk. Voor elk muziekinstrument zijn er twee pagina’s beschikbaar. Daarop vind je de meest belangrijke informatie over het instrument. Dat is op zo’n manier geschreven dat je het goed kunt voorlezen. De bijbehorende tekeningen zijn aansprekend en geven een mooi beeld van het instrument. Dat je het instrument vervolgens ook kunt horen maakt dit boek echt top. Lezen, kijken en luisteren dus!  En nee, je leest het boek niet in één keer van a tot z. Pak telkens een of twee instrumenten. Lees het voor, bekijk de platen en luister. Wat vinden jullie ervan?

 

Leeftijdsadvies

Gebruik dit prachtige boek om kinderen vanaf jonge leeftijd al kennis te laten maken met muziekinstrumenten. Jonge kinderen (vanaf 2 á 3 jaar zullen in eerste instantie vooral de tekeningen leuk vinden en de geluidsfragmenten), maar laat je daardoor niet tegenhouden. Dit boek is er juist om telkens weer opnieuw te pakken.  


Thema’s