« Terug naar het aanbod

Kleine luchthaven

App

3 t/m 6 jaar

Producent: Wonderkind GmbH

Platform: iPad, iPhone

Omschrijving

Kleine luchthaven is een app met drie interactieve prenten over een luchthaven voor op de iPad en iPhone. Te zien is een vliegtuig van binnen, de luchthaven van binnen en de luchthaven van buiten. Per prent kan op veel dingen worden getikt, vervolgens gaan de personen en dingen iets doen. Bijvoorbeeld een man in het vliegtuig die ineens gaat zingen. 

Oordeel

De app is makkelijk te bedienen. Bij alle opties in het spel hoef je maar één keer te tikken. Je begint in het hoofdmenu waar je uit de drie prenten kan kiezen. Door op de prent te tikken ga je naar deze prent. Het verhaal op de prent gaat leven zodra je voorwerpen aantikt. Bij de prent van het vliegtuig kan je het vliegtuig ook besturen (naar boven en beneden laten vliegen). Naast de bewegingen zijn er ook veel geluiden.

Leeftijdsadvies

Kleine luchthaven is geschikt voor peuters en kleuters. Zij kunnen zelf een prent kiezen en vervolgens op allerlei dingen tikken. Zo zien zij vanzelf hoe het verhaal loopt en krijgen zij de geluiden te horen. Het verhaal is niet te lang en interactief waardoor de kinderen betrokken zullen blijven.


Thema’s