« Terug naar het aanbod

Kinderen voor Kinderen

Website

7 t/m 12 jaar

Producent: BNNVARA

Omschrijving

Kinderen voor Kinderen werd opgericht in 1979 en bestaat alweer meer dan 40 jaar. In al die jaren zijn er ontzettend veel verschillende bekende en onbekende liedjes gemaakt. Vele daarvan zijn terug te vinden op de website van Kinderen voor Kinderen.

Op de site vind je informatie over het huidige koor, kun je verschillende video’s bekijken, bladmuziek downloaden, een quiz spelen et cetera. Op het karaoke onderdeel op de site (en in de iOS-app en de Android-app) kun je meezingen met liedjes van Kinderen voor Kinderen. Je kunt kiezen uit een versie mét zang en een versie zonder zang.  

De optie bestaat om jezelf tijdens het zingen op te nemen met de webcam, zodat je op de website komt. Bespreek van te voren met kinderen of dit mag of niet. Goed om te weten: De redactie controleert dagelijks alle inzendingen die binnenkomen via de Karaoke. Ook bevat de website (en de app) een ingebouwd “kinderslot”. Voordat kinderen een video kunnen insturen, moeten ze een volwassene vragen een som voor ze op te lossen. Deze methode is vereist en goedgekeurd door Apple. Door deze maatregelen te treffen zorgt de redactie ervoor dat de Karaoke een veilige plek is voor kinderen. 

Wees daarnaast zelf ook kritisch. Laat kinderen de opname eerst terugkijken voor je het eventueel plaatst. Spijt van het plaatsen? Volgens de makers kun je later ook nog besluiten je video te verwijderen.

Oordeel

De Kinderen voor Kinderen Karaoke is een leuk idee om thuis of op de BSO te doen lijkt ons! Wie kent de meeste liedjes van Kinderen voor Kinderen uit zijn of haar hoofd? De kinderen of de volwassenen? 

Leeftijdsadvies

Voor kinderen vanaf circa 7 jaar. 


Ga naar de website

Thema’s