« Terug naar het aanbod

Kijk hoe ik groei

Prentenboek

3 t/m 6 jaar

Auteur: Anita Bijsterbosch

Uitgever: Clavis
ISBN nummer: 9789044844306
Aantal pagina's: 26 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2022

 

Omschrijving

Een kleine rups kijkt om zich heen. Hij ziet een larve veranderen in een lief lieveheersbeestje. En een pop wordt opeens een hommel. Maar de rups verandert zelf ook… Kijk maar.

 

Oordeel

Kijk hoe ik groei is een informatief en kleurrijk prentenboek waarmee peuters en kleuters op een laagdrempelige manier kennismaken met de natuur om hen heen. Het is geen verhaal waarin een probleem centraal staat, maar er valt genoeg te bespreken. Kijk eens goed wat er allemaal te zien is en praat samen met je kind over de vraag: hoe groeien kleine dieren eigenlijk? 

Je kunt het prentenboek keer op keer erbij pakken en weer iets nieuws ontdekken. De tekst helpt je op weg en wijst je op iets specifieks in de tekening. Maar kinderen zien meer dan dat, dus neem de tijd en bekijk de platen stuk voor stuk en meerdere keren.

 

Leeftijdsadvies

Het boek is gemaakt voor kinderen vanaf 30 maanden (2,5 jaar). Naarmate kinderen ouder worden zullen ze meer in het boek ontdekken en meer begrijpen van de groei van de dieren en de tekst. In het begin is dat voor sommige kinderen misschien nog een brug te ver. Maar dat biedt voer voor herhaling en maakt het een boek voor peuters en kleuters. Geschikt dus voor kinderen tot een jaar of zes.


Thema’s

Gi-ga-groen