« Terug naar het aanbod

Kas en Saar in de moestuin

Prentenboek

3 t/m 6 jaar

Auteur: Pauline Oud

Uitgever: Clavis
ISBN nummer: 9789044845501
Aantal pagina's: 30 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2022

Omschrijving

De opa van Saar heeft een moestuin. Vandaag mogen Kas en Saar meehelpen in de tuin. Ze woeden onkruid, planten pompoenen, zaaien spinazie en oogsten verschillende groenten en fruit. Wat een werk!  Maar ze komen niet met lege handen thuis. Als ze weer thuis zijn maken ze een verse salade en schaaltjes vol rode aardbeien. Mmm… Lekker hoor!

Oordeel

De prentenboeken van Pauline Oud kenmerken zich door de heldere, eenvoudige en vrolijke tekeningen en herkenbare verhalen voor peuters en kleuters.  De tekeningen ondersteunen het verhaal en er valt veel te zien. Neem daar tijdens het voorlezen zeker de tijd voor. Het verhaal laat jonge kinderen duidelijk zien wat er allemaal komt kijken bij tuinieren in de moestuin. Het nodigt ook zeker uit om zelf in actie te komen en een moestuin te maken.

Op de laatste pagina’s in het boek lees je hoe je je eigen plantje kunt kweken en hoe je zelf je eigen smul- en beestjeskaart kunt maken. Kortom, een prentenboek dat uitnodigt om (voor) te lezen, te kijken en te doen! Het past ook nog eens bij verschillende thema’s zoals Kijk hoe ik groei, Lente en Eet smakelijk.

Tip: gebruik een van de vragen aan het begin van het boek als luistervraag of stel ze tijdens het gesprek over en naar aanleiding van het verhaal. Meer inspiratie nodig? Op www.paulinespeuterplan.nl vind je lesmateriaal bij het boek.

Leeftijdsadvies

Het verhaal is geschreven voor kinderen vanaf circa drie jaar. Het boek is qua formaat wat groter dan normaal en het verhaal sluit aan bij de belevingswereld van (oudste) peuters en kleuters.