« Terug naar het aanbod

Kalm aan … in het park

Boek

3 t/m 6 jaar

Auteur: Freya Hartas

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047714361
Aantal pagina's: 12 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2022

Omschrijving

Kom met je kleintje tot rust in het park! Dit hardkartonnen boekje bevat zes korte verhalen op rijm. Lees hoe een eekhoorn een nootje begraaft, hoe een waterlelie opent en jonge eendjes uit zwemmen gaan. Kortom, een bundeling verhalen om voor te lezen en stil te staan bij de wonderen van de natuur en samen mee tot rust te komen.

 

Oordeel

Kalm aan… in het park is één van de boekjes uit de reeks ‘Kalm aan…’ gemaakt door Freya Hartas. Zes prachtige korte verhalen op rijm met bijbehorende illustraties die je laten stilstaan bij de wonderen van de natuur. Of zoals op de voorkant staat: Kom met je kleintje tot rust. Lees of zing de gedichtjes voor en gebruik het zo nu en dan als opstapje om samen naar buiten te gaan. De verhalen gaan over de natuur om ons heen. Een natuur die dichterbij is dan je denkt. Een pareltje dus om er af en toe bij te pakken. Zeker voor of na een wandeling in het park.

 

Leeftijdsadvies

De reeks hardkartonnen boekjes is gemaakt om voor te lezen aan jonge kinderen (3 – 5 jaar). De allerjongste peuters zullen de teksten misschien nog niet helemaal begrijpen, maar ook zij komen wellicht tot rust door het ritme van de tekst. Is je kind al gefascineerd door de wonderen der natuur, dan is dit zeker een aanrader.

 


Thema’s

Gi-ga-groen