« Terug naar het aanbod

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Boek

Vanaf 8 jaar

Auteur: Carry Slee

Uitgever: Over Amstel Uitgevers
ISBN nummer: 9789048858415
Aantal pagina's: 286
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Iris Boter

Omschrijving

Het is Lotte en Thijs nog steeds niet gelukt om de geniepige juf Braaksel (de vervelende directeur van hun school) te verjagen. Juf Braaksel blijft valse plannen maken. Ze wil nu alle beste vrienden en vriendinnen uit elkaar halen en in andere klassen zetten! Ook heeft ze een belachelijk nieuw schooluniform bedacht. Dat mag toch niet gebeuren? Ondertussen zijn Braaksels enge vriendinnen Greta Granaat en Alie Cyaankali alweer vrijgelaten uit de gevangenis. Ze hebben hun eigen geheime plan waar Thijs een grote rol in speelt…

Maar dat is niet het enige… Thijs komt er thuis ook nog achter dat zijn ouders een groot geheim voor hem verborgen hebben gehouden. Kan hij erachter komen wat het geheim is én uit de handen van juf Braaksel en haar vriendinnen blijven?

Oordeel

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping is alweer het derde boek met de twee vrienden Thijs en Lotte in de hoofdrol. Bij een derde verhaal ontkom je niet aan herhaling, maar het verhaal bevat genoeg nieuwe en spannende elementen waardoor je het boek bijna niet kunt wegleggen. Daarbij blijven we fan van de vlotte schrijfstijl van Carry Slee en de mooie illustraties van Iris Boter. Of er een deel vier komt moeten we afwachten, maar wij kunnen bijna niet wachten. 

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het verhaal aan bij kinderen vanaf een jaar of acht. 


Thema’s