« Terug naar het aanbod

Jop’s Sinterklaas Puzzels

App

2 t/m 6 jaar

Maker: Heppi

Platform: iPad

 

Omschrijving

Met de app Jop’s Sinterklaas Puzzels kan je puzzels maken rondom het thema Sinterklaas. Wanneer de app wordt opgestart, is er een vrolijk Sinterklaasliedje te horen. Op het beginscherm zijn drie karakters te zien: Jop de Giraf, Lulu en Tommie. Als je op één van deze karakters tikt komen er puzzels te voorschijn. De hele app bevat 29 verschillende puzzels.

 

Oordeel

De vormgeving, illustraties en de muziek maken de app aantrekkelijk voor jonge kinderen. Na het kiezen van één van de personages kies je een puzzel. Daarbij kan je kiezen voor een puzzel met 4, 9 of 16 stukjes.

De besturing van deze app is heel eenvoudig. In het begin moet er op het scherm getikt worden om een personage en puzzel te kiezen. Bij het puzzelen kan het kind het puzzelstukje naar de juiste plaats slepen met de vinger. Door middel van een geluidseffect krijgt het kind de bevestiging dat het puzzelstukje op de juiste plaats ligt. Als alle puzzelstukjes op de juiste plaats liggen, zie je een 3D-animatie van Jop de Giraf met gesproken positieve feedback. Let op: op het beginscherm is wel reclame aanwezig van de andere apps van Jop de Giraf.

 

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf 2 jaar kunnen deze app spelen. Het is van belang dat een ouder kind, een ouder of andere volwassene de besturing van de app uitlegt. Vanaf 2 jaar snappen de kinderen de bedoeling van puzzelen en kunnen ze na de uitleg over de besturing van de app zelfstandig aan de slag. De puzzels kunnen gemaakt worden op drie verschillende niveaus: er is keuze uit 4, 9 of 16 stukjes. Om het nog uitdagender te maken kan ook het achtergrondvoorbeeld worden uitgeschakeld. Door deze opties is de app aantrekkelijk voor kinderen tot ongeveer 6 jaar.