« Terug naar het aanbod

Jop gaat slapen

App

2 t/m 5 jaar

Auteur: Heppi

Platform: iPad, iPhone

Omschrijving

Met de app Jop gaat slapen doorloop je het naar bed gaan ritueel stap voor stap. Door middel van het spelen van 10 kleine spelletjes maakt een kind hiermee kennis. Je ruimt o.a. je speelgoed op, trekt je kleren uit, gaat in bad, poetst je tanden en tot slot krijg je natuurlijk een paar kussen. Je leert sorteren en goed luisteren.

Oordeel

Fijne app voor peuters en kleuters. Giraffe Jop begeleidt de gehele tijd en vraagt of je hem kunt helpen. De spellen zijn eenvoudig: de enige vaardigheden die nodig zijn zijn aanraken en het slepen van voorwerpen naar een andere plek.  Het is nog niet nodig om echt kennis van kleuren te hebben, je raakt er spelenderwijs mee bekend, ook met het tellen. Bijvoorbeeld:  bij “Ik heb zes pyjama’s” staat altijd in beeld hoeveel je er nog moet doen. De beeldvorming is eenvoudig, met grote gekleurde vakken.

In deze app zit geen reclame, wat erg prettig is voor kleuters. Ook hoef je nadat je de app hebt aangeschaft geen in-app aankopen te doen.

Leeftijdsadvies

De iPad app Jop gaat slapen is onder begeleiding geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Zelfstandig kunnen kunnen kinderen vanaf 3 jaar de app spelen. Ze kunnen dan zelfstandig de spellen bedienen en de instructies die worden gegeven opvolgen. Kinderen vanaf drie jaar houden van eenvoudige spelletjes en zullen de instructies van Jop kunnen begrijpen.


Thema’s