« Terug naar het aanbod

Jop gaat naar school

App

3 t/m 6 jaar

Producent: Heppi

Platform: Android, iPad, iPhone

Omschrijving

In de app Jop gaat naar school maakt het kind kennis met school: hoe ziet een schooldag er eigenlijk uit, wat ga je allemaal doen? Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om te puzzelen met tien kleurrijke puzzels op drie verschillende niveaus waarin je de keuze hebt in 4, 9 of 12 puzzelstukjes. Als je de app opent krijg je direct al een vrolijke liedje te horen over Jop die naar school gaat. Dan heb je de keuze om Jop te helpen op school of te puzzelen. Als je Jop helpt op school krijg je een reeks van 10 activiteiten die op school gebeuren waarin je Jop moet helpen, zoals werkjes maken, buitenspelen, het weer voorspellen en hierbij zijn ook nog 2 liedjes te horen. Je kunt te allen tijde stoppen of overgaan naar de volgende activiteit via het menu. 

Oordeel

Het is een vrolijke en educatieve app. Als de app voor het eerst geopend wordt is het handig om samen met de ouder het spel te ontdekken. Als ondersteuning is er voor ouders een uitleg over de hele app te vinden. Zo nu en dan verschijnt er een reclame voor andere Jop apps, deze is voor kinderen niet makkelijk aan te klikken omdat je deze 3 seconden ingedrukt moet houden voordat hij doorgaat naar de reclame. 

Leeftijdsadvies

Deze app is geschikt voor (bijna) kleuters omdat ze in deze app kennismaken met school, iets wat op die leeftijd speelt. Met een beetje hulp van de ouders bij het opstarten kunnen kinderen vanaf vier jaar de app zelf bedienen. Oudere kinderen kunnen de wat ingewikkeldere functies zoals de puzzels zelfstandig maken.


Thema’s