« Terug naar het aanbod

Jojo & Ouma

Animatieserie

4 t/m 7 jaar

Producent: Zappelin

Omschrijving

Jojo & Ouma is een serie over een oma (Ouma) en haar kleindochter. In de serie kijken jullie mee met hun avonturen. Ze spelen graag en ontdekken wat de seizoenen hen brengt. Ze gaan samen koken, bouwen, spelen… en nog veel meer. Naast de animatiefilm – waarin je het leven volgt van de vierjarige Jojo en haar lieve oma – zie je in elke aflevering echte kinderen die iets doen en / of vertellen over wat zij hebben gedaan en wat past bij de avonturen van Jojo.

De volgende afleveringen zijn nu te zien via Zappelin:

  • We gaan strandjutten
  • We gaan op zoek naar nachtdieren!
  • We gaan een vulkaan maken
  • We gaan een tijdcapsule begraven

 

Heb je NPO Plus? Dan kun je nog veel meer afleveringen bekijken. 

 

Oordeel

Jojo & Ouma is een prachtige serie voor kleuters. Zij kunnen zich herkennen in Jojo en de kinderen die in elke aflevering aan bod komen. Kleuters kunnen steeds meer, zijn nieuwsgierig naar het waarom en genieten van het zijn met oma. De afleveringen duren slechts tien minuten. Toch wordt in elke aflevering een compleet verhaal neergezet met een duidelijk begin, midden en einde. De verhalen zijn uit het dagelijks leven gegrepen. Voor het ene kind erg herkenbaar (ze hebben net als Jojo ook familie in het buitenland bijvoorbeeld) en voor het andere kind gaat er een wereld voor hen open.

Vooral de combinatie tussen animatie en echte kinderen in elke aflevering, vergroot de herkenbaarheid voor kinderen. Het zal er zeker voor zorgen dat ze zelf ook aan de slag willen, of op pad willen gaan. Een slim idee van de makers dat ons erg aanspreekt! Hoe dan ook levert elk verhaal voldoende inspiratie op om zelf aan de slag te gaan. Bereid je maar vast voor op vragen of stel je kind eens wat vragen over wat ze hebben gezien. Leg ook zeker vast wat spullen klaar of maak je klaar om na het kijken ook even lekker naar buiten te gaan. Ook een compliment voor de makers en KRO-NCRV: door een serie als Jojo & Ouma is er weer meer diversiteit in het aanbod voor jonge kinderen. 

 

Leeftijdsadvies

De serie is voor alle leeftijden (Kijkwijzer: AL), maar vooral gericht op kleuters (4 – 6 jaar).

 

Goed om te weten

De afleveringen zijn via Zappelin.nl online te bekijken (en worden op dit moment ook uitgezonden op televisie). Online vind je ook spelletjes die je op de tablet / laptop of computer kunt spelen en die aansluiten bij de afleveringen. Kinderen kunnen zoeken naar plaatjes in het beeld en worden daarmee uitgedaagd goed te kijken. Let op: er wordt geen uitleg gegeven bij de spelletjes. Kijk dus zelf even mee en licht het spel toe.


Kijk vast op Zappelin voor een eerste indruk!

Thema’s