« Terug naar het aanbod

Jij bent het monster!

Prentenboek

3 t/m 6 jaar

Auteur: Lucy Cousins

Uitgever: Uitgeverij Leopold
ISBN nummer: 9789025879709
Aantal pagina's: 36
Jaar van uitgave: 2020

Omschrijving

Maak kennis met Gabriel en zijn familie. Gabriel is drie jaar en dol op tikkertje spelen en op monsters. Hij verandert zijn familie in monsters. Oom Rufus wordt een reus. Zijn kat Kaatje krijgt ineens grote scherpe klauwen en oma verandert in een blubberig paars monster met stinkende voeten. Speel je mee?

Oordeel

Monsters niets voor peuters? Lucy Cousings laat met Jij bent het monster! zien dat dit thema zeker wel kan. De kracht van dit verhaal zit in de herkenbaarheid én de combinatie tussen tekeningen en tekst.

In dit prentenboek neemt de hoofdpersoon van drie jaar je mee in zijn wereld en lievelingsspel. Voor (oudste) peuters heel herkenbaar. Lucy Cousins werd geïnspireerd tot het schrijven van het verhaal door het spelen met haar kleinzoon. De tekst is op rijm en bepaalde zinnen worden telkens opnieuw herhaald. De tekeningen zijn felgekleurd en brengen de fantasie van de jongen tot leven. Samen vormt het een prentenboek wat heerlijk is om voor te lezen en uitdaagt om zélf te spelen. Leve de kinderfantasie.

Leeftijdsadvies

Juist vanwege de herkenbaarheid is dit prentenboek vooral geschikt voor kinderen vanaf ca. drie jaar.


Thema’s