« Terug naar het aanbod

Ik zag twee beren woordjes leren

Kijk- en zoekboek

3 t/m 5 jaar

Auteur: Harmen van Straaten

Uitgever: Uitgeverij Leopold
ISBN nummer: 9789025879525
Aantal pagina's: 20
Jaar van uitgave: 2020

Omschrijving

Kleintje Beer en Buurbeertje zijn beste vriendjes. Samen verkennen ze de wereld in vrolijke kijkplaten waarop heel veel te zien is. Wie weet het eerst hoe alles heet? Thuis, in de tuin, op straat, bij de wasstraat, op de boerderij, in de speeltuin, op het strand, in de dierentuin… Ik zie, ik zie… en jij? Wat zie jij?

Oordeel

Eerlijk? Taal leer je gedurende de dag en moet je nu echt de nadruk leggen op woorden? Maar nieuwsgierig als we zijn hebben we het boek goed bekeken en we geven toe… Harmen van Straaten laat in zijn vrolijke kijk- en zoekboek Ik zag twee beren woordjes leren – boordevol eerste woordjes – juist zien dat de eigen wereld waarin je als kind opgroeit vol met taal zit.

Het boek bevat platen waarin telkens een andere omgeving centraal staat (de kamer, de keuken, in de speeltuin etc.). Op elke plaat is enorm veel te zien. Naast talloze voorwerpen die je kunt benoemen, gebeurt er op elke plaat wel iets wat ook weer aanleiding kan zijn voor een kort gesprekje met je peuter. Het boek is duidelijk met veel aandacht gemaakt.

Sla de verbinding met de echte wereld, bijvoorbeeld door de voorwerpen die te zien zijn in het boek ook in het echt op te zoeken, of erop te wijzen als je door het huis heen loopt. Tip: gebruik dan wel de lidwoorden en zeg ‘de theepot’ in plaats van theepot.

Leeftijdsadvies

Het is een echt kijk- en zoekboek voor peuters, maar kan ook zeker gebruikt worden voor iets oudere NT2sprekers.


Kijkje nemen? Ga naar kinderboeken.nl!

Thema’s