« Terug naar het aanbod

HoelaHoep

TV-programma

3 t/m 5 jaar

Producent: NTR

Kijkwijzer: AL

Duur: Ca. 15 minuten

HoelaHoep

Omschrijving

HoelaHoep draait om de twee karakters Hoela en Hoep. Hoela is een grote eend en Hoep een vlotte jonge man. Hoela en Hoep ontmoeten in de studio een aantal kinderen waarmee ze vragen beantwoorden en problemen oplossen. Elke aflevering staat er een thema centraal, bijvoorbeeld bloemen, monsters of vakantie. De aflevering wordt afgewisseld met een liedjesanimatie, knutselfilmpje en een lied in de studio. Het liedje dat samen in de studio wordt gezongen is altijd hetzelfde.

Oordeel

Omdat Hoela en Hoep zich richten tot de kinderen die in de studio aanwezig zijn, gebruiken ze de taal die de kinderen zelf ook gebruiken. Ze stellen veel vragen, zodat de kinderen een belangrijke rol vervullen in het verhaal. Tijdens het oplossen van vraagstukken, bijvoorbeeld hoe bloemen groeien, wordt er ook aandacht besteed aan tellen en kleuren.

Leeftijdsadvies

Hoelahoep is een educatief programma dat geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen jonger dan deze leeftijd zullen de vragen waarschijnlijk nog niet begrijpen. Kinderen vanaf 3 vinden het fijn om naar andere kinderen te kijken, de vaste elementen in het programma geeft ze zekerheid.


Bekijk afleveringen van HoelaHoep op SchoolTV