« Terug naar het aanbod

HOe Zo Mediawijs

Website

Vanaf 10 jaar

Maker: Mediawijzer.net

Omschrijving

HoeZoMediawijs.nl is een website over mediawijsheid voor kinderen en jongeren. Je vindt er informatie, filmpjes en doe-opdrachten over mediawijze thema’s. Denk aan onderwerpen als sociale media, wachtwoorden, cyberpesten en vloggen. De site is een initiatief van Mediawijzer.net en het kleine zusje van mediawijsheid.nl. De website is tot stand gekomen omdat er nog een jeugdwebsite met een breed scala aan mediawijsheidonderwerpen bleek te missen.

Oordeel

HoeZomediawijs.nl is een handig platform voor kinderen en jongeren die meer willen weten over (sociale) media. De site is ingedeeld op verschillende thema’s en is lekker overzichtelijk. Het heeft namelijk maar vier knoppen in het menu. Op de homepage vind je verschillende kleine artikelen over verschillende mediawijze onderwerpen ter informatie, geschreven in makkelijke taal. In deze artikelen worden ook handige tips gegeven, zoals: “je wachtwoord is net als je tandenborstel. Nooit aan iemand anders uitlenen (yak!) en elke zes maanden een nieuwe kiezen.” Voor de kinderen die liever filmpjes kijken (en dat zijn de meesten) is er een filmpjes-pagina. Daarnaast bevat de website en woordenboek waarin alle begrippen die iets te maken hebben met mediawijsheid worden uitgelegd. En wat voor mediagebruiker ben jij eigenlijk? Dat ontdek je met de quiz.

De website oogt fris en vrolijk en bevat en pagina voor ouders & leraren.

Leeftijdsadvies

HoeZoMediawijs.nl is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen heel erg bezig met sociale media, kijken ze vlogs en gamen ze veel. Deze site biedt ze daarom een goed platform waar ze terecht kunnen voor als ze meer willen weten over wat ze nou eigenlijk doen op internet en hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan.

Wil je als ouder of leerkracht ook meer weten over mediawijsheid? Voor volwassenen is er de website mediawijsheid.nl.


Direct naar de site

Thema’s