« Terug naar het aanbod

Hoe tem je een draak

Film

Vanaf 8 jaar

Producent: DreamWorks Animation

Kijkwijzer: 6

Duur: 98 minuten

Duur: 98 min. Vorm: Film op DVD. Kijkwijzer: 6.

Omschrijving

De animatiefilm Hoe tem je een draak? gaat over stoere Vikingen en wilde draken. Hikkie is een jonge Viking van het eiland Berk, waar veel drakengevechten zijn. Zijn vader, de leider van het dorp, wil dat Hikkie net zo’n verschrikkelijke drakendoder wordt als hij. Daarom schiet Hikkie op een dag een draak uit de lucht, maar als hij hem in het bos vindt en wil doden, kan hij dit niet. Hij wordt vrienden met de gewonde draak, maar zal het Hikkie lukken om de rest van het dorp ervan te overtuigen dat draken lieve wezens kunnen zijn? 

Na het succes van deze eerste film hebben de makers nog twee vervolgfilms gemaakt.

Korte omschrijving Hoe tem je een draak 2:
Wanneer Hikkie en Tandloos een geheime ijsgrot ontdekken vol met honderden wilde draken en een mysterieuze Drakenrijder, raken de twee vrienden verzeild in een strijd om de toekomst van zowel mensen als draken te redden.

Korte omschrijving Hoe tem je een draak 3:
Wanneer de plotselinge verschijning van een vrouwelijke Hemelfeeks samenvalt met het grootste gevaar wat hun dorp ooit heeft moeten doorstaan, gaan Hikkie en Tandloos op zoek naar een mythische geheime wereld.

Oordeel

Omdat Hikkie samen met Tandloos, de draak waar hij vrienden mee is geworden, in veel gevechten en achtervolgingen komt, bevat deze film veel scènes met snelle beelden. De gevechten zijn, net zoals de achtervolgingen, redelijk heftig. Door de sfeermuziek op de achtergrond wordt dit nog eens versterkt. Deze film is ook in 3D beschikbaar, hierdoor kan er nog intenser mee worden geleefd. Gevoelens als teleurstelling, trots en blijdschap komen voorbij. Het karakter dat deze gevoelens beleeft, Hikkie, is diepgaand en maakt een psychologische verandering door in het verloop van de film. Verder zit er humor in de film, voornamelijk beeldhumor. Bijvoorbeeld als voor het eerst een draak wordt gekieteld en deze in lachen uitbarst.

Leeftijdsadvies

Hoe tem je een draak is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij kunnen de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen. Bij een 8-jarige is het gevoel van rechtvaardigheid, samenwerking en wederzijds respect, elementen die aanwezig zijn in deze film, ontwikkeld. Ook zullen zij het diepgaande karakter van Hikkie begrijpen. Deze kinderen zullen de actiescènes niet meer als heel eng beschouwen en daarnaast vinden zij het interessant dat het verhaal zich afspeelt in een ander land met een andere cultuur.


Bekijk de trailer hier

Thema’s