« Terug naar het aanbod

Hoe Hors een politiepaard werd

Boek

8 t/m 10 jaar

Auteur: Elisa van Spronsen

Uitgever: Zwijsen
ISBN nummer: 9789048739523
Aantal pagina's: 92
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Katrien Holland

Omschrijving

Soesja is verhuisd en woont nu bij een stal voor politiepaarden. Ze vindt paarden maar niks, maar dat verandert als ze Hors ontmoet. Hors is een vrolijke en eigenwijze merrie. Hors moet een proef doen om te laten zien dat ze een geschikt politiepaard is. Maar of dit gaat lukken?

Oordeel

Hoe Hors een politiepaard werd is niet alleen een boek voor kinderen die van paarden houden. Ook kinderen die net verhuisd zijn en naar een nieuwe school gaan zullen zich in het verhaal herkennen. Het is een vrij kort verhaal (92 bladzijden) en geschreven op AVI E5 niveau. Het leest lekker. Een goede lezer zal er snel doorheen gaan. Maar ook voor lezers die gewoon niet van lezen houden, is het een aantrekkelijk boek dat lekker leest. Dat komt onder andere ook door de korte hoofdstukken. Ook het lettertype maakt het aantrekkelijk om te lezen. Daarnaast is het een spannender verhaal dan de voorkant of titel doen vermoeden. Echt een boek om even in een avontuur te duiken.

Leeftijdsadvies

Het verhaal is vooral een aanrader voor kinderen van een jaar of acht die of ontzettend van paarden houden, ofwel houden van avontuur.


Thema’s