« Terug naar het aanbod

Hier komen de microben

Informatieboek

4 t/m 8 jaar

Auteur: Emily Grossman

Uitgever: Gottmer
ISBN nummer: 9789025776411
Aantal pagina's: 34
Jaar van uitgave: 2022
Illustrator: Maggie Li

Omschrijving

Microben zijn de aller-, aller, allerkleinste levende wezens die er zijn. Bacteriën, virussen, schimmels… het zijn dus allemaal microben. Stuk voor stuk zo klein dat er wel een miljard op één speldenknop passen. Ze zijn overal om ons heen en ze wonen in en op ons lijf. Daar moet je toch meer van weten?! Zeker omdat je van sommige microben juist niet ziek wordt. In dit boek vertelt bioloog en docent Emily Grossman alles over microben: wat ze zijn, wat ze doen en waarom het goed is dat ze met zovelen zijn… Lezen dus.

 

Oordeel

Op het eerste gezicht niet een onderwerp voor kleuters misschien, maar als je het boek eenmaal openslaat word je de wereld van de microben ingezogen. Emily Grossman legt allemaal duidelijk en met humor uit. Ook de illustraties van Maggie Li maken het boek aantrekkelijk. Een aanrader dus voor nieuwsgierige kleuters en hun ouders! Stap samen in de wereld van de microben.

PS: begrijp je iets niet? Achterin het boek staat een woordenlijst met een uitleg van de moeilijkste woorden.

 

Leeftijdsadvies

Het boek is gemaakt voor kleuters, maar kan zeker ook oudere kinderen (en volwassenen) aanspreken. Samen lezen en bekijken dus.


Thema’s