« Terug naar het aanbod

Het Zandkasteel

TV-programma

2 t/m 5 jaar

Producent: NTR

Kijkwijzer: AL

Duur: 15 minuten

Beschrijving

Het Zandkasteel is een educatief programma waarin de karakters Toto, Sassa, Koning Koos en hond Finnie van alles meemaken. Er worden sociaal-emotionele thema’s behandeld, maar ook thema’s als seizoenen, dieren en kleren. Binnen deze thema’s wordt er aandacht besteed aan ontwikkeling op het gebied van taal en cijfers.

Oordeel

Het Zandkasteel is een programma dat vooral geschikt is voor peuters van 2 tot 4 jaar. Er wordt gesproken in korte zinnen en met eenvoudige woorden. Dit alles sluit aan bij de leefwereld van kinderen van 2 tot 4 jaar. Hierdoor kunnen zij zich goed inleven in het verhaal en de karakters. Er is een vaste volgorde van verschillende items. Elke aflevering begint met een lied waarin de kinderen kennismaken met de karakters en de neuzenkriebeldans. Dan volgt een activiteit waarbij Toto en Sassa een ‘probleem’ tegenkomen. Daarna wordt er een verhaaltje gelezen en een kijkje bij kinderen thuis genomen. Met een afscheidslied zeggen de figuren gedag tegen de kijkers.

De afleveringen zijn te bekijken op www.schooltelevisie.nl . Goed om te weten: je kunt daar ook losse clips van de liedjes en animaties terug kijken. In de Mediasmarties WegWijzers met media rond een thema verwijzen we naar specifieke afleveringen, clips of liedjes.   

Leeftijdsadvies

Doordat in de items steeds hetzelfde onderwerp naar voren komt, treedt er herhaling op in steeds verschillende situaties. Dit zorgt ervoor dat kinderen de informatie beter kunnen onthouden. De serie is daarom geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.


Bekijk de afleveringen op SchoolTV

Thema’s