« Terug naar het aanbod

Het stoere kunstboek – op avontuur in het Kröller-Müller museum

Boek

Vanaf 8 jaar

Auteur: Diverse auteurs

Uitgever: Uitgeverij Leopold
ISBN nummer: 9789025870430
Aantal pagina's: 80
Jaar van uitgave: 2018

Omschrijving

Zo’n twintig veelal bekende kinderboekenschrijvers als Paul van Loon, Jochem Myjer en Tonke Dragt schreven een verhaal bij een kunstwerk. Een grote kleurenfoto brengt het kunstwerk in beeld en in pastelkleurige kaders wordt een toelichting of achtergrondinformatie gegeven. Bij elkaar geeft het boek een fascinerend beeld van de diverse aspecten van kunst. Het bevat fantasievolle en persoonlijke verhalen van kinderboekenauteurs en stoere Nederlanders voor jong en oud, om kunst nog leuker maken.

Oordeel

Het is zo moeilijk om zo’n boek echt goed te maken en het is deze makers gelukt, ontzettend knap! Informatieve boeken over kunst zijn al snel te serieus of juist te kinderachtig, maar dit boek is precies zoals de titel zegt: stoer. Het is boeiend voor kinderen en ouders en het leuke aan zo’n boek is dat de kunst herkenbaar is als je in het museum komt. Zeker in het Kröller-Müller museum is dat geen overbodige luxe, want dat is zo groot! 

Tip: lees HIER een blog over het bezoek van Nicoline Slingelandt aan het Kröller-Müller.

Leeftijdsadvies

Vanaf 8 jaar, hoewel een paar van de verhalen, foto’s en weetjes ook al wel geschikt zijn om voor te lezen aan jongere kinderen.


Benieuwd? Bekijk een leesfragment op kinderboeken.nl

Thema’s