« Terug naar het aanbod

Het regent gehaktballen 2

Film

Vanaf 9 jaar

Producent: Universal Pictures

Kijkwijzer: 6

Duur: 90 minuten

Omschrijving

De film Het Regent Gehaktballen 2 is een 3D film over de uitvinder Flint Lockwood. In deel twee blijkt de uitvinding van Flint, de machine ‘FLDSMDFR’, toch niet te zijn vernietigd. De machine kan van water voedsel maken en spuugt nu levende dieren uit die gemaakt zijn van eten. Tacodillen, Vispanzees, Spinburgers, Flamango’s en andere gevaarlijke diersoorten leven nu in een mysterieuze voedseljungle. Flint en zijn vrienden gaan op pad om met hulp van super uitvinder Chester V de machine te verwoesten. Zal het Flint lukken om zijn thuiseiland te redden?

Oordeel

Om deel twee van de film te begrijpen, hoef je niet perse deel één gezien te hebben. In het begin wordt goed uitgelegd wat er eerder gebeurd is. Het 3D effect is erg grappig, sommige dieren lijken echt op je af te komen. De film is Nederlands nagesynchroniseerd. De karakters praten erg snel, je moet soms goed opletten wie wat zegt. Ook ligt het tempo van de film best hoog. Er zitten aardig wat spannende momenten in, bijvoorbeeld als de voedseldieren op de karakters. De animatie is erg mooi gelukt, met mooie felle kleuren en heel geloofwaardige voedseldieren.

Leeftijdsadvies

De film Het Regent Gehaktballen 2 is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen de film wel kijken en hier plezier aan beleven, maar zij zullen niet alles meekrijgen. Het hoge tempo waarop de karakters praten en waarop de film zich afspeelt, maakt het minder geschikt voor kinderen onder 9 jaar. Ook kunnen de voedseldieren soms wat angstaanjagend lijken. 

De film is o.a. te bekijken op Netflix.


Bekijk de trailer hier

Thema’s