« Terug naar het aanbod

Het HOE en WAAROm van KLIMAATVERANDERING

Boek

9 t/m 15 jaar

Auteur: Clive Glifford

Uitgever: Gottmer
ISBN nummer: 9789025777265
Aantal pagina's: 96
Jaar van uitgave: 2023
Illustrator: Ekaterina Gorelova en Ana Seixas

Omschrijving

De aarde warmt op en het weer wordt extremer. Klimaatverandering zien we overal om ons heen. Om er iets aan te doen moet je eerst de oorzaak weten. In dit boek vind je informatie over het onderwerp en krijg je antwoorden op alle grote vragen over klimaatverandering.

 
Oordeel

Je kunt dit boek lezen als een spoedcursus. Informatie over klimaatverandering wordt gepresenteerd in strips, quotes en infographics. Zo worden door middel van een tijdlijn de belangrijkste momenten in het onderzoek naar klimaatverandering in beeld gebracht en krijgen we een beeld bij verschillende klimaatkampioenen. Naast deze informatie worden vooral ook veel tips gegeven over wat je zelf aan klimaatverandering kunt doen. Aanrader dus! Tip: achterin het boek vind je een woordenlijst (met de betekenis van de moeilijke woorden in het boek) en een register. Heb je een specifieke vraag, zoek het op in het register, dan kun je de informatie sneller vinden.

 
Leeftijdsadvies

Het boek is zeker een aanrader voor kinderen in de bovenbouw van het onderwijs (9 jaar en ouder). Kinderen zijn gemotiveerd en vooral betrokken bij het onderwerp. Het gaat immers ook om hun toekomst. Tegelijkertijd worden er woorden gebruikt die soms nog te moeilijk kunnen zijn. Kinderen van 9 jaar en ouder zullen steeds meer van de informatie in het boek begrijpen.


Thema’s

Klimaatverandering