« Terug naar het aanbod

Het grote kinderkookboek

Kookboek

Vanaf 8 jaar

Auteur: Karin Luiten

Uitgever: Uitgeverij Ploegsma
ISBN nummer: 9789021679860
Aantal pagina's: 252
Jaar van uitgave: 2019

Omschrijving

Wie als kind leert koken, eet een leven lang lekker, en nog gezond ook. In het grote kinderkookboek vol weetjes en grapjes zie je hoe je met verse basisingrediënten de heerlijkste maaltijden op tafel zet. Van falafel tot stamppot, van loempiaatjes tot spaghetti met ballen: kinderen kunnen het helemaal zelf, zónder pakjes of zakjes! Het boek is een bundeling van twee eerder verschenen kinderkookboeken: Lekker opscheppen! en Lekker uitpakken!

Oordeel

Stilzitten lukt niet met dit boek. Al bladerend begint het water in je mond te lopen en al gauw ben je bezig met het maken van een boodschappenlijstje en vlieg je de deur uit om alles in huis te halen. Karin Luiten laat in haar boek zien waarom koken handig is en wat je moet weten al je wilt koken. Deze informatie wordt je voorgeschoteld door middel van strips.

De gerechten worden geïllustreerd met eetweetjes en kleine grappige kleurenillustraties en foto’s. De recepten zelf worden stap voor stap uitgelegd. Er staat duidelijk bij wat je nodig hebt en hoeveel tijd het kost om het te maken. Ook staat er bij of je nog iets speciaals nodig hebt.

Al met al een mooi kookboek voor jonge koks. Een aanrader om regelmatig uit de kast te halen en samen weer een recept uit te proberen. Qua recepten spreekt het zeker een brede groep kinderen aan.

Leeftijdsadvies

Je kunt niet jong genoeg beginnen met koken. Maar, vanwege het taalniveau is het kinderkookboek vanaf ca. 10 jaar zelfstandig te gebruiken. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen onder begeleiding aan de slag.


Kijk ook op de site van Koken met Karin

Thema’s