« Terug naar het aanbod

Het geheim van de YouTube-ster

Boek

8 t/m 12 jaar

Auteur: Myron van der Velden

Uitgever: Leopold
ISBN nummer: 9789025879280
Aantal pagina's: 97
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Ivan en Ilia

Beschrijving

Alles in huis draait om de zus van Flo. Dat zit zo… De zus van Flo is een bekende YouTube-ster. Ze heeft maar liefst 150.000 volgers en is super beroemd. Dat klinkt leuk, maar Flo vindt er geen klap (meer) aan. Dan ontdekt Flo dat Iris over iets heeft gelogen. Als haar vriendinnen ook nog eens vervelend gaan doen daardoor, besluit Flo dat geheim online te delen… met alle gevolgen van dien.

Oordeel

Je zal maar het zusje zijn van een YouTube-ster. Dat klinkt leuk… maar is dat wel zo? In het verhaal van Myron van der Velden kun je het beleven. Je neemt een kijkje in het leven van Flo en haar beroemde zus en beziet het door de ogen van Flo. Hoe leuk is vloggen eigenlijk? Zonder al te veel te verklappen, kunnen we wel zeggen dat schijn bedriegt. Het boek is een klein lesje over het leven van vloggers. Een ideaal verhaal om te laten lezen door kinderen die helemaal idolaat zijn vloggers en denken dat zij in een ideale wereld leven. Het is verpakt in een pakkend verhaal dat lekker wegleest door de doelgroep. 

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het verhaal aan bij kinderen vanaf een jaar of acht.

Goed om te weten

Vanwege het thema is dit boek onderdeel van een Mediasmarties WegWijzer vol media óver media en mediawijsheid. Naast tips om te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen bevat de WegWijzer ook tips om het gesprek met kinderen aan te gaan over mediagebruik en geven we tips om zelf tot actie over te gaan. Neem contact op voor meer info.


Nieuwsgierig? Check hier het leesfragment op kinderboeken.nl

Thema’s