« Terug naar het aanbod

Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland

Boek

Vanaf 10 jaar

Auteur: Tim Collins

Uitgever: Ploegsma
ISBN nummer: 9789021680187
Aantal pagina's: 146
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Andrew Pinder

Omschrijving

Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland is het zevende deel uit de gelijknamige boekenserie. Nurdius Maximus woont in Rome. Zijn vader werkt voor Julius Caesar en zijn moeder beweert dat haar heilige kippen de toekomst kunnen voorspellen. Kortom, een doorsnee gezin in de oudheid.

In dit deel reist Nurdius Maximus met zijn ouders en zijn leraar Andron af naar de stad Elis in Griekenland. Andron heeft hem verteld over Griekse helden, zoals Odysseus en Hercules en Nurdius kan niet wachten om voor een paar weken afscheid te nemen van zijn saaie leventje in Rome en kennis te maken met deze Griekse helden. Nurdius is dol op de verhalen van de twaalf werken van Hercules dus verzint zijn leraar twaalf vergelijkbare taken om uit te voeren. 

Het loopt allemaal anders dan verwacht… De ramp waar de heilige kippen voor hadden gewaarschuwd lijkt dan toch uit te komen als zijn ouders op een dag vermist raken. Nurdius Maximus ziet deze crisis als een gouden kans om een held te zijn. Hij zal zijn ouders gaan redden!

Oordeel

Dit zevende deel van de serie is een aanrader voor fans van Nurdius Maximus, maar is ook prima om ‘los’ te lezen als je eerdere delen niet kent. Het dagboek van Nurdius leest ook dit keer als een trein. Het boek is grappig, bij vlagen hilarisch en stiekem ook een stoomcursus Griekse mythologie.

Leeftijdsadvies

Vanwege het taalgebruik vooral geschikt voor kinderen vanaf circa 10 jaar. 


Proef de tekst op kinderboeken.nl