« Terug naar het aanbod

Het bizarre bottenboek

Informatieboek

9 t/m 13 jaar

Auteur: Anna Claybourne

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047713104
Aantal pagina's: 48
Jaar van uitgave: 2022

Omschrijving

In dit informatieboek vind je alle botten van de wereld. Neem een kijkje in het lichaam van mensen en dieren. Het boek zit vol met feitjes over botten van mensen en dieren: wat ze uniek maakt, hoe ze op elkaar lijken, hoe ze van vorm kunnen verschillen en waarom ze nodig zijn om te overleven.

 

Oordeel

Het bizarre bottenboek is een boek vol feiten, maar dan wel gepresenteerd met prachtige illustraties, die alle informatie ondersteunt. Dat maakt het een aantrekkelijk boek voor nieuwsgierige kinderen. Een boek dat je pakt om in te bladeren of om specifieke informatie op te zoeken. Na een uitleg wat botten nu eigenlijk zijn, staat in elk hoofdstuk een skelet van mens en verschillende dieren centraal. Ook bevat het een woordenlijst met uitleg van de belangrijkste woorden en is aangegeven waar je meer informatie kunt vinden. Kortom, niet alleen een boek voor nieuwsgierige kinderen, maar ook een boek dat je er zeker bij kunt pakken als je een spreekbeurt aan het voorbereiden bent.

 

Leeftijdsadvies

Vanwege het onderwerp en het taalgebruik zal het vooral kinderen (in de bovenbouw van het basisonderwijs) vanaf negen jaar aanspreken.


Thema’s