« Terug naar het aanbod

Het Achterhuis online

Website

Vanaf 10 jaar

Locatie: Amsterdam • Noord-Holland

Omschrijving

Op de website van de Anne Frank Stichting maak je bij het onderdeel Het Achterhuis Online  een virtuele tour door het pand waar Anne Frank onderdook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de plattegrond geeft een pijltje aan waar je je bevindt. De blauwe ruimtes zijn de ruimtes waar de onderduikers verbleven. Via de plattegrond kan je direct de belangrijkste ruimtes bezoeken.

Oordeel

Is het niet mogelijk Het Achterhuis in Amsterdam te bezoeken, dan biedt Het Achterhuis Online een goed alternatief. Bijzonder van deze virtuele tour is dat je het gehele pand kunt ontdekken. Op deze manier krijgt een bezoeker veel informatie over de context. Het Achterhuis Online bevat veel informatie: biografieën, anekdotes, fragmenten uit het dagboek van Anne Frank. Verhalen worden onder meer verteld aan de hand van foto´s, video- en audiofragmenten en kaarten. Het Achterhuis Online biedt een unieke combinatie van techniek en content.

Leeftijdsadvies

De levendige manier van vertellen en het feit dat de informatie gepresenteerd wordt in behapbare stukken, maakt Het Achterhuis Online een toegankelijke site voor kinderen. Vanaf 10 jaar krijgt een kind meer belangstelling voor realistische en volwassen thema´s. Ook beginnen kinderen vanaf deze leeftijd waarden te ontwikkelen als rechtvaardigheid. Deze factoren maken Het Achterhuis Online geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Jongere kinderen kunnen de website het beste onder begeleiding bezoeken. De Tweede Wereld Oorlog is een heftig onderwerp voor kinderen en Het Achterhuis Online maakt goed duidelijk hoe beklemmend en angstig het leven in het achterhuis moet zijn geweest.


Ga direct naar Het Achterhuis Online