« Terug naar het aanbod

Hartjes & Bommen

Boek

Vanaf 10 jaar

Auteur: Marlies Slegers

Uitgever: Zwijsen Uitgeverij
ISBN nummer: 9789048737505
Aantal pagina's: 124
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Heleen Brulot

Omschrijving

In Hartjes en bommen heeft de beroemde vlogger Nicky Perez een wedstrijd uitgeschreven met een geweldige prijs. Daar hebben Stijn en Meral wel oren naar. Stijn zet alles op alles om zoveel mogelijk hartjes te verzamelen voor zijn foto met zijn opa. Meral bedenkt ook een plan. Zou zij haar moeder om hulp kunnen vragen? Het wordt een ware nek-aan-nekrace tussen beide hoofdpersonen. Maar dan komt er ineens een concurrent bij. Hoe gaat dit aflopen? 

Oordeel

Hartjes en bommen is geschreven door Marlies Slegers en bevat illustraties van Heleen Brulot. Het verhaal gaat over social media, vloggers en influencers en alles wat daarbij komt kijken. De mooie kanten, zoals de feestjes en gratis spullen als je als influencer kunt vloggen en contact kan hebben met iemand die ver weg woont. Maar ook de mindere kanten. Denk aan sociale druk en online pesten. Dit verhaal bevat al deze elementen. Het is een realistisch verhaal. Het sluit aan bij interesses van kinderen en zal kinderen dan ook zeker aanspreken.

Het boek is één van de boeken voor groep 7 en 8 uit de serie Lees je digiwijs van Zwijsen. Niet gek dat Zwijsen een serie uitbrengt vol spannende en herkenbare verhalen. Het lezen van dit verhaal kan een mooie aanleiding zijn voor een gesprek (of les!) over het gebruik van sociale media. Het verhaal zet je zonder al te belerend te zijn wél aan het denken. 

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het verhaal aan bij kinderen vanaf een jaar of tien. 


Thema’s