« Terug naar het aanbod

Handboek voor historiehoppers: de middeleeuwen

Boek

Vanaf 10 jaar

Let op: Engelstalig

Auteur: Jonathan W. Stokes

Uitgever: De Fontein
ISBN nummer: 9789026150241
Aantal pagina's: 144
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Xavier Bonet

Omschrijving

Handboek voor historiehoppers: de middeleeuwen is een reisgids voor het verleden. Het boek staat vol infographics, handige feitjes en slimme tips. Jonge lezers die nieuwsgierig zijn naar het leven in de middeleeuwen komen in dit boek van alles te weten over deze periode uit de geschiedenis én krijgen handige tips mee voor hun tijdreisvakantie. Denk aan: hoe herken je plunderende Vikingen? Wat moet je doen als je van hekserij wordt beschuldigd? Wat zijn de regels van een riddertoernooi? Een stukje achtergrondinformatie over het leger van Dzjengis Khan, Jeanne d’Arc en de tempelridders komt zeker van pas bij je reis naar het verleden! 

Oordeel

Wil je kinderen op een leuke en originele manier kennis laten maken met geschiedenis? Geef ze dan dit boek. Het levert gegarandeerd veel momenten op van hardop lachen, maar stiekem staat het ook bol van de informatie en komen jeugdige lezers van alles te weten over het leven in de middeleeuwen. 

De vorm van het boek – een gids voor tijdreizigers – is origineel en beschrijft vol humor de historische gebeurtenissen op een manier die jonge lezers zal aanspreken. Ook een aanrader voor in het klaslokaal. Lees je leerlingen voor over Olga van Kiev of bespreek het schema ‘Wie is de aanvaller?’ als introductie bij het tijdvak ‘Monniken en ridders’. Een mooie aanvulling op het lesboek.

Laat je tandenborstel liggen en gooi je shampoo in de prullenbak: het is tijd om terug te gaan naar de middeleeuwen!

Tip: de film Meester van de Zwarte Molen (10+) past hier mooi bij. Het handboek is heel grappig geschreven. De film is spannend en gaat over magie in de middeleeuwen, vriendschap, liefde en macht. Een aanrader voor kinderen die geïnteresseerd zijn in fantasy en verhalen vol mysterie. 

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld is dit boek geschikt voor kinderen van 10 tot 100 jaar.