« Terug naar het aanbod

Groene planeet

Boek

Vanaf 9 jaar

Auteur: Leisa Stewart-Sharpe

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047713647
Aantal pagina's: 57 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2022
Illustrator: Kim Smith

Omschrijving

Dit is onze groene planeet. Een planeet vol tropische regenwouden, droge woestijnen, water en bijzondere planten. We nemen de planeet waar we op wonen enorm voor lief, maar we zijn afhankelijk van de planten om ons heen. In dit boek verken je onder leiding van Leisa Stewart-Sharpe (auteur) en Kim Smith (illustrator) de groene planeet waar we op leven. Een planeet die al meer dan 500 miljoen jaar bestaat.

Oordeel

Bij de aanblik van de groene planeet, in combinatie met het logo van de BBC op de voorkant van het boek hoor ik onmiddellijk de stem van David Attenborough die ons op het scherm meeneemt in de geheimen van Moeder Aarde. Jij ook misschien. Nou, in dit boek geen David, maar wel een mooi inkijkje in woord en beeld in de wonderen der natuur.

Je leest over levenschenkende planten, verhalen uit de woestijn, de waterwereld en ga zo maar door. Groene planeet is een informatieboek om keer op keer uit de kast kunt pakken, op je gemak te bekijken en op eigen tempo te lezen.

Echt een aanrader om te gebruiken in de klas en om in je schoolbibliotheek op te nemen.

Leeftijdadvies

Lezen over natuur, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Toch is dit boek vooral geschikt voor kinderen vanaf circa negen jaar. Dat heeft vooral met de complexe onderwerpen te maken en het taalgebruik.


Thema’s

Gi-ga-groen