« Terug naar het aanbod

Green screen by Do Ink

App

4 t/m 12 jaar

Producent: DK Pictures, Inc.

Platform: iPad, iPhone

Omschrijving

Met deze app maak je green screen foto’s en video’s. Je neemt kinderen bijvoorbeeld ‘live’ op, voor een groen scherm (hoe je hieraan komt lees je onderaan deze recensie). Daarna plaats je er via een editor een (bewegende) achtergrond achter. En er kan zelfs nog een derde laag overheen. Voorbeeld: over de achtergrond zet je de video van de live-opname van een kind (de acteur) en daaroverheen bijvoorbeeld weer een tekening van een ballon (die het kind loslaat). Met een green screen plaats je jezelf in elke situatie waar een video of foto van beschikbaar is. Na het inladen van het beeldmateriaal, kan je aan de slag met monteren (knippen, plakken, schalen, audio). En tenslotte kan het geheel opgeslagen worden als een deelbare video. Je zou dit kunnen zien als een hedendaagse manier van toneelspelen, een verhaal vertellen, een idee uitleggen of bijvoorbeeld een videocadeau maken voor iemand.

Oordeel

Een fijne creatieve app voor jong en oud op de iPad. In het Sample-project kun je alles doen, uitproberen en niets wordt opgeslagen. Een echte ´speeltuin´ dus en ideaal om te oefenen en uit te proberen. Het voordeel is dus dat je daarmee bijvoorbeeld het verschil tussen ´Cut´ en ´Trim´ kunt ervaren.

Let op: de uitleg over deze app is erg talig – en in het Engels – gaat vrij rap. Aansturing door een volwassene is in het begin dus zeker gewenst.

Leeftijdsadvies

De App Store geeft als leeftijdscategorie 4+ aan, met name vanwege de bediening van de app. Maar dat wil niet zeggen dat jongere kinderen geen rol kunnen spelen. De app is met de juiste begeleiding goed te gebruiken door kinderen van verschillende leeftijden. Zeker op de BSO kan het leuk zijn om de oudere kinderen een video te laten maken met de jongere kinderen als acteur.


Bekijk het instructiefilmpje

Thema’s