« Terug naar het aanbod

Geheim agent opa

Boek

Vanaf 6 jaar

Auteur: Manon Sikkel

Uitgever: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN nummer: 9789024589876
Aantal pagina's: 134
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Katrien Holland

Omschrijving

Geheim agent oma reist af naar het Groningse dorpje Siddeburen. Er is daar een bende criminelen die konijnen steelt. Niet iets om een geheim agent op af te sturen, natuurlijk. Behalve dat die konijnen daarna terugkomen en mensen aanvallen. Max mag met zijn oma mee. Maar hun missie verloopt heel anders dan ze hadden verwacht. En dat is de schuld van een andere geheim agent: geheim agent opa. Hij is een heel lieve opa, maar niet zo’n goede geheim agent…

Oordeel

Geheim agent oma? Move over! Het is tijd voor geheim agent opa. Met dit boek geeft kinderboekenambassadeur Manon Sikkel een leuke draai aan de serie over Max en zijn oma die geheim agent is. Het verhaal is tot stand gekomen mede dankzij een meester van de school in Siddeburen, die Manon Sikkel uitnodigde om langs te komen. Met de hele klas wandelen ze door het dorp en verzonnen ze het verhaal. Manon nam het verhaal mee bij haar bezoekjes aan andere klassen en het verhaal kon zo verder groeien. En zo kwam dus ook geheim agent Opa in beeld. Een fantastische opa die al zijn kleinkinderen dinges noemt.

Nou, Manon Sikkel mag de kinderen die meedachten wel dankbaar zijn. Het verhaal leest als een trein. Het sluit mooi aan bij de andere boeken van geheim agent oma, maar het verhaal is zeker ook los te lezen. Het is spannend en grappig tegelijk en sluit mooi aan op het portie nieuwsgierigheid en stoerheid die je kunt hebben als achtjarige. Verder heeft het een fijn groot lettertype waardoor het goed leesbaar is.

Zeker aanbevolen voor speurneuzen. Lukt het jou om de code te kraken in het boek? 

   

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het verhaal aan bij kinderen vanaf een jaar of zeven.  Maar je kunt het voorlezen vanaf ca. 6 jaar. Zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.


Thema’s