« Terug naar het aanbod

Geheim agent oma – De grote goudroof

Boek

Vanaf 7 jaar

Auteur: Manon Sikkel

Uitgever: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN nummer: 9789024585700
Aantal pagina's: 131
Jaar van uitgave: 2019
Illustrator: Katrien Holland

Omschrijving

Geheim agent oma is terug! De grote goudroof is het tweede boek over Max en zijn oma, de geheim agent, maar is los te lezen. 

Max heeft een nieuwe meester. Hij heet Grobbink en is behoorlijk eng en streng. Op een dag moet Max nablijven op school, maar zijn oma schiet hem te hulp. Ze neemt hem mee in haar nieuwe supersonische auto. Dit is het begin van een heel avontuur want oma is op een geheime missie. Ze moet de allergrootste goudroof ooit zien te stoppen en Max moet haar helpen. Alsof dat nog niets is, staat Max er plotseling alleen voor. Benieuwd wat Max te wachten staat? Lees het boek!

Oordeel

Wat een heerlijk boek van Manon Sikkel (de Kinderboekenambassadeur van Nederland!). Het verhaal leest als een trein door het toegankelijke taalgebruik en de vlotte schrijfstijl. Het verhaal is spannend (want wat staat Max allemaal te wachten?). Tegelijkertijd bevat het verhaal over de wat angstige Max en zijn stoere en ietwat gekke oma veel humor. Dit wordt versterkt door de tekeningen van Katrien Holland die het beeld dat je krijgt van de oma alleen maar bevestigd.  

Het boek ziet er aantrekkelijk uit en zal ook qua opmaak (groot lettertype en royale regelafstand) zeker in de smaak vallen bij beginnende lezers, of lezers die liever geen dikke boeken lezen. 

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld is dit boek geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. 


Thema’s