« Terug naar het aanbod

Fox and sheep filmstudio / Moviemaker for kids

App

5 t/m 8 jaar

Maker: Fox & Sheep

Platform: Android, iPad

Omschrijving

Met deze app kunnen kinderen zelf animatiefilmpjes maken. Kies een personage, klik een achtergrond aan en maak (eventueel) gebruik van muziek. Laat daarna je figuren over het scherm bewegen of voeg een voice over toe om een verhaal te vertellen.

Let op: in de Appstore staat deze app vermeld onder de naam Movie Maker for Kids, maar Androidgebruikers moeten zoeken op Fox & Sheep Film Studio.

Oordeel

De app is simpel, maar met een groots resultaat. Het bevat veel mogelijkheden die kinderen aanzet actief met een verhaal aan de slag te gaan.

De relatief eenvoudige bediening, originele personages en kleurrijke achtergronden zullen jonge kinderen zeker aanspreken. De app nodigt uit om zelf te proberen en stimuleert het creatieve denken. De beperkte mogelijkheden binnen de app kan voor kinderen van 7+ wat frustratie opleveren. Denk aan: personages die verplaatst worden kunnen niet van lichaamshouding veranderen.

De app laat kinderen zelf verhalen vertellen, alleen of met elkaar. Ga samen aan de slag met verschillende personages en stemmetjes en zie wat voor leuks kinderen bedenken.

Let op: De app bevat geen reclame, maar wel in-app aankopen. Met in-app aankopen kunnen er meer opties worden toegevoegd.

Leeftijdsadvies

Oudere kleuters (vanaf 5 jaar) kunnen vrij makkelijk met de app aan de slag. De bediening is eenvoudig en elk kind kan op zijn eigen tempo de mogelijkheden van de app verkennen. Ook kinderen t/m 8 jaar zullen de app nog leuk vinden om uit te proberen.


Thema’s