« Terug naar het aanbod

Flits en het hanenhotel

Boek

8 t/m 12 jaar

Auteur: Lotje van der Bie

Uitgever: Uitgeverij Volt
ISBN nummer: 9789021469126
Aantal pagina's: 230
Jaar van uitgave: 2022
Illustrator: Roos Pulkens

 
Omschrijving

Flits is uitvinder. Hij verzint voor elke probleem waar hij tegenaan loopt een geniale oplossing. Dat is maar goed ook, want als hij mevrouw Boenders als buurvrouw krijgt, ontstaan er heel wat problemen. Mevrouw Boenders houdt namelijk niet van kakelende dieren. Ze houdt ook niet van aangespoelde spullen uit de rivier. Die noemt ze rommel. En laat daar nou net de tuin van Flits mee vol staan omdat zijn vader er kunstwerken van maakt. Genoeg uitdagingen en genoeg oplossingen. Zal het Flits lukken om zijn zeventien haantjes te houden?

 

Oordeel

Flits en het hanenhotel is het eerste boek van Lotje van der Bie. Van der Bie is schrijver, regisseur en fotograaf. Ze maakte het boek met haar nicht Roos Pulkens die de (werk-)tekeningen maakte. Wees gewaarschuwd. Lees het boek en je duikelt het leven van hoofdpersoon Flits in. Een jongen vol ideeën en een liefde voor zijn hanen.  Zoals dat gaat bij kinderen duikelen de gedachten over elkaar en zo lees je het ene moment over een fantastische uitvinding van Flits, word je net als Flits enthousiast als hij een speciale envelop krijgt en staat vervolgens even het leven op zijn kop als de envelop van de nieuwe buren blijkt te zijn. Maar Flits in een uitvinder, dus hij bedenkt wel iets. Wat? Dát moet je zelf maar lezen. We gaan niet alles verklappen. 

Het boek leest in elk geval als een trein. Wij vinden die Flits wel een toffe en moeten lachen om zijn goeie ideeën. Tegelijkertijd is het toch wel spannend of het hem allemaal lukt. Zeker een aanrader voor kinderen vol ideeën, uitvinders in de dop en dierenliefhebbers!

 

Leeftijdsadvies

Het boek is vooral voor kinderen vanaf 7 à 8 jaar. Zij zullen zich goed kunnen identificeren met de hoofdpersoon. 

 

Tips

Laat je inspireren door de ideeën van Flits en de werktekeningen in het boek. Geef je kind ruimte om zelf ook aan de slag te gaan. Lezen, kijken en doen dus!


Thema’s