« Terug naar het aanbod

Finding Dory

Film

Vanaf 6 jaar

Let op: Engelstalig

Producent: Disney Pixar

Kijkwijzer: 6

Duur: 103 minuten

Omschrijving

Finding Nemo ken je vast nog wel, die film over dat leuke oranje visje. Dankzij het overweldigende succes besloot Disney Pixar een vervolg te maken, met deze keer de blauwe vis Dory in de hoofdrol. Dory lijdt aan kortetermijngeheugenverlies, maar op een dag herinnert ze zich dat ze een familie heeft gehad. Haar ouders en zij zijn elkaar in het verleden kwijtgeraakt. Ze gaat op zoek naar haar ouders, samen met haar vrienden Nemo en Marlin. Maar dat is zo makkelijk nog niet als je steeds weer alles vergeet… Het drietal gaat op een avontuurlijke reis door de oceaan en belandt zo bij Het Zeeleven Instituut in Californië, een aquarium en revalidatiecentrum voor zeedieren. Daar gaat een wereld voor ze open…

Oordeel

Finding Dory is net als Finding Nemo een erg lieve film. Wel lijken de verhaallijnen veel op elkaar. In beide films staat een zoektocht naar familie centraal en komen de vissen in de mensenmaatschappij terecht. Dory komt door haar geheugenverlies erg stuntelig over, maar dat maakt haar heel schattig, waardoor je gelijk een band schept met dit hoofdpersonage. Er zit veel humor verwerkt in de film. Veel situaties zijn erg lachwekkend, vooral wanneer Dory en haar vrienden zich voortbewegen in het instituut. De animaties zijn van goede kwaliteit. De beelden zijn zo gemaakt dat het lijkt alsof je zelf ook in de zee zwemt. De film is te zien in zowel Engels als Nederlands.

Leeftijdsadvies

Finding Dory is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het taalgebruik is goed te volgen en vanaf deze leeftijd snappen ze de humor en de flashbacks van Dory.


Bekijk de trailer!

Thema’s