« Terug naar het aanbod

Fantastic mr. Fox

Film

9 t/m 12 jaar

Let op: Engelstalig

Auteur: 20th Century Fox

Kijkwijzer: 6

Duur: 87 minuten

Omschrijving

Fantastic Mr. Fox is een stop-motion animatiefilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. Zoals bij veel boekverfilmingen zitten er wel veel verschillen tussen de film en het boek. De film begint met Mr. Fox in actie, hij is namelijk kippen aan het stelen. Dit doet hij al lange tijd samen met zijn vrouw. Als ze in een vossenval lopen vertelt zijn vrouw dat ze zwanger is en wil ze dat Fox een andere baan gaat zoeken. Vervolgens wordt er 2 jaar (ofwel 12 vossen jaren) vooruit gesprongen en werkt Fox bij de krant. Hij vindt zijn werk niet leuk en gaat opnieuw stelen bij drie slechte boeren. Die komen erachter waar ze hem kunnen vinden en gaan op jacht. Fox moet met alle dieren uit de omgeving onderduiken. Zijn neefje wordt ontvoerd en Fox moet met een oplossing komen voor alle dieren. Zal dit hem lukken? En zal hij zijn neefje ooit nog terugzien?

Oordeel

Omdat Mr. Fox continue dingen steelt komt hij terecht in gevechten en achtervolgingen, hierdoor bevat deze film veel scènes met snelle beelden. De gevechten zijn, net zoals de achtervolgingen niet al te heftig. Gevoelens als teleurstelling, trots en blijdschap komen voorbij. Het karakter dat deze gevoelens beleeft, Mr. Fox, is diepgaand en maakt een psychologische verandering door in het verloop van de film. De film is er alleen in het Engels met Nederlandse ondertiteling. Verder zit er humor in de film, zoals een scène waarin de zoon van Mr. Fox zijn neef wil bevrijden door middel van karate. Hij blijkt helemaal geen karate te kunnen en slaat per ongeluk zijn neef met de kooi van tafel.

Leeftijdsadvies

Fantastic Mr. Fox is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Zij kunnen de snelle beelden volgen en de ondertiteling bijhouden. Ook zullen zij het diepgaande karakter van Mr. Fox begrijpen. Deze kinderen zullen de actiescènes niet meer als eng beschouwen, het snelle taalgebruik begrijpen en daarnaast vinden zij het interessant dat het verhaal zich afspeelt in een ander land met een andere cultuur.

Fantastic Mr. Fox is o.a. te bekijken via Pathé Thuis.


Bekijk de trailer

Thema’s